Hoppa direkt till innehåll

Symaskinslös

För tredje gången åkte jag iväg med min nya symaskin till försäljaren och klagade på trådspänning, trådklipp, oljud och fastnande övertråd. Den här gången försökte han inte med egen enkel handpåläggning utan nu ska han skicka den till fabriken som han sa. Fast Husqvarnafabriken ligger väl inte i Sverige. Tror nog det handlade om ett bättre utrustat serviceställe.
Så nu är man utan symaskin. Undrar om det leder till några abstinensbesvär!? Fast nu ska jag bara jobba två dagar till och sedan bär det av upp till stugan igen och dit brukar jag ju bara ta med mig stickning, virkning och handsömnad. Har två veckors semester framför mig nu. Härligt!
Klicka på bilderna.
Här syns hur trådspänningen ser ut. Och maskinen ska vara utrustad med Automatisk trådspänning. Lite tråkigt när man sytt så mycket på duken så blir quiltningen så här.
Jag har iaf sytt en del, ibland är ju maskinen på bra humör. Gjorde en till nessecär likadan som den jag gjort tidigare. Jag tyckte om tygvalet så mycket. Denna ska jag ge till en kompis bara för att hon är en så bra kompis. På den här gjorde jag en lite bättre innerficka är i den förra.
Den här duken sydde jag ju för några veckor sedan. Jag bestämde mig till slut för att quilta den lite grann. Det blev bara rakquiltning. Men nu ska väl risken att tyget viker ut sig i tvätten vara borta. Och för dukens utseende tycker jag nog att det gjorde varken till eller ifrån.
Och så fick jag en liten beställning från Leia. jag var hemma hos henne och beundrade hennes enorma mjukisdjursamling. Däribland fanns ett par virkade som hon fått av mig. Hon sa att hon gärna ville ha någon till. Så det blev en "bläckfisk" som skall utöka den redan rejäla samlingen. Den har fyra ögon, fyra näsor, sex armar och en knorr på huvudet! :)
Sådana här bilder tar jag flera stycken varje år. Jag blir lika fantastiskt fascinerad varje gång jag ser det, med den välskötta bondgården som speglar sig i "min"sjö. Är det inte underbart vackert?! Tänk att sitta o äta frukost framför detta kostverk. Man kan sitta o bara titta hur länge som helst, oftast blir det tills det börjar blåsa.
Morgonfotot kanske jag satt in upp och ner, vem vet. Det går ju inte att avgöra. Kvällsbilden är väl i mörkaste laget, men å så vackra solnedgångar man får se där.