Hoppa direkt till innehåll

Satan i gatan...

....jag och tyginköp. Planering, framförhållning, känna efter vad jag vill ha. Lägga upp ett genomtänkt lager. ICKE!
Men jag tar saker och ting i lite tidsföljd. Under de sista dagarna på min första semesterperiod virkade jag en pytteväska till Tina. Hon hade en förlaga i svart och ville ha en ljus också. Jag hade restgarn låg, från en rund matta som jag virkade nån gång i början på 80-talet, den är sedan länge utsliten och kastad, men restgarnet fanns kvar. Jag virkade i grupper om tre stolpar så det blev lite hålmönster. Därför är den fodrad med dubbla tyger, först ett rosa med rätsidan utåt så det lyser igenom lite grann och sedan ett mer neutralt med rätsidan inåt. Sydde också dit ett telefonfack och en ficka med dragkedja.
Klicka på bilderna.
Tina ville även ha en blomma som dekoration. Jag gjorde några förslag och åkte över till henne. Det blev en blomma med lila botten och rosa överdel som jag sydde dit när jag var där. Därför blev det inget foto av den helt färdiga väskan. Fast det kanske kommer med tiden.
Den allra första quilttidning jag köpte var Quiltmagasinet nr 6/2011. I den har det suttit en utstickande PostIt-lapp på sidan 50. Nu har jag äntligen testat att sy det jag markerat.
Först gjorde jag grytlappen. Det är extremt få sömmar så jag höll väldigt korta avstånd mellan tygerna. Men slutresultatet blev inte bra,
När jag testade duken följde jag mönstret lite bättre och jag är hyfsat nöjd med resultatet. Men... enligt mönstret i tidningen ska det inte quiltas, det betyder ju att tyget ligger väldigt löst. Och garanterat klarar inte denna duk av en tvätt då kommer alla invikningar att titta ut. Så jag funderar lite smått på att quilta den i alla fall. För att få den mera hållbar.
Efter denna duk gjorde jag återigen helt slut på alla mina scraps. De räckte till två minismå nåldynor. En till mig och en till väskmottagaren. Jag upptäckte att de inte har någon nåldyna till sina tre synålar och en stoppnål. Det måste de naturligtvis ha! :)
Så jag har ju faktiskt sytt av scraps denna månad också! Länkar till Maja :) www.majasparadis.blogspot.se
Nästa PostIt-lapp stack ut från en bok jag köpt på Tradera för 20:- (plus 36:- i porto!!!!). "Nya Lapptäcken på enkelt sätt" heter boken. Tryckt 1992. Men kanske är det mest färgvalen som varierar med tiden, tekniken är väl i stort sett densamma, tror jag.
Jag tyckte det här mönstret verkade intressant och spännande. Skar remsor enligt anvisningarna till själva stjärnan och satte igång. Men jag blev lite sur, för bara cirka en tredjedel av de tillskurna remsorna behövdes.
Det var sedan, nu i kväll vill säga, som jag blev sur på mig själv för att jag inte kollar hela mönstret innan jag syr, att jag alltid köper bara småbitar, FQ eller på sin höjd 30 cm på bredden, av det tyg jag för stunden gillar. Det visar sig att det till bakgrunden behövs 50 cm på full bredd och där har jag INTE många tyger att välja mellan. ( Så egentligen är ju 90% av mina tyger scraps, det betyder ju att allt jag syr kan vara med i Majas utmaning!!!)
Fotona visar ALLA tyger jag har som skulle räcka till som bakgrundstyg. Jag hade nog tänkt mig ett mer neutralt tyg. Beige, ljusgult och småmönstrat. I går beställde jag tyg till baksidan av min Labyrintquilt, från Stoff o Stil. Borde ju planerat lite grann och kollat om de hade något passande tyg som jag kunnat få med för samma portokostnad. Planering, framförhållning och att tänka sig för är visst inte riktigt min grej just nu.
Är det någon som har nån åsikt om något av bakgrundstygerna? Är det något som passar bättre än de andra?
  • comment
  • comment