Hoppa direkt till innehåll

Allt är Bambis fel

Nationaldagen satt jag på verandan uppe vid stugan och sydde det sista på mitt "Bambi-täcke". Det som blev så stort, så stort. Det är 2,60 x 2,60. Lukkekanten är alltså över tio meter så det tog nästan hela dagen att sy baksidan för hand. Men, så nöjd jag är med detta täcke. Tror det får bli en picknickfilt där uppe vid stugan. Runt normalstora filtar är det ju alltid någon som hamnar ute i fuktiga gräset därför att plats inte finns.
Jag minns inte riktigt när jag började med det. Men jag minns mycket väl när jag såg en bild på ett sådant här täcke på Bambis sida: bambisyr-evaj.blogspot.se Jag blev verkligen heltänd och satte igång att sy med en manisk frenesi.
Det ingår inga nya köpta tyger. Men jag hade inte tillräckligt med vitt tyg så jag köpte två bananlådor med lakanstyger på auktion här i stan. Så 90% av det vita är vanlig lakansväv.
De färgade rutorna består till största delen av rester av tidigare (planlöst) köpta lapptekniktyger, men där ingår också resterna av en gammal gardin och en långkjol jag hade på åttitalet och även rester från laddningen jag tidigare fått från mamma.
Jag tyckte att mitt lager av svart tyg var ganska litet, därför bestämde jag att jag skulle få sy rutor så länge det svarta räckte. Ooops.. felbedömning av mig. Det svarta är ännu inte slut och när jag sytt ihop raderna var det ca 2,60 x 2,90, så jag sprättade bort två rader. Nån måtta får det vara!
Till baksidan har jag sytt kvittoremsor av mina småscraps. Och se! Där har jag helt slut nu!
Quiltningen började jag med efter att jag gått den där quiltkursen och helt klart lärde jag mig en del där. Allt är frihandsquiltat. Först bara vågiga sömmar på det vita och sedan olika mönster på de färgade rutorna. En hel del med hjälp av papper med ritat mönster men mycket där jag följt tygets mönster eller bara fantiserat olika vågor, stenar, hjärtan, blommor, stjärnor mm mm... Jag börjar så smått känna att lite kunskap finns som kan vidareutvecklas och det känns verkligen spännande.
Tusen tack till Bambi som är "skuld" till detta täcke. Det kommer för mig alltid att heta Bambitäcke, det är ett som är säkert.
Dessutom vill jag länka till Maja: majasparadis.blogspot.se ett bidag i hennes scraputmaning. Och här har jag verkligen gjort av med enorma mängder scraps.
Och så en helt annan sak. I torsdags, när jag satt ensam o sydde hade jag "sällskap" av ett måspar som byggt bo ovanpå min skorsten. Jag bara undrar.. varför bygga just där!? Helt utan vindskydd och regnskydd. Jag tycker nog att det verkar lite intelligensbefriat. Dessutom verkar det vara väldigt hårt att ligga där och av det man kan se så är inte botten på boet speciellt tjockt. Eller är det viktigaste för dem att ha fri sikt åt alla håll? När jag klippte gräset lämnade honan boet när jag gick mot huset. Sedan vände jag och gick ifrån och när jag vände igen 30 m senare, då hade hon lagt sig på plats igen. Detta pågick varv efter varv efter varv. Som om hon inte lärde sig att jag faktiskt inte kom upp till skorstenen utan vände vid husväggen varje varv.
PS.Efter att jag publicerat detta gick jag in på Bambis sida för att "förvarna" henne om mina "anklagelser". Då visar det sig att hon har en utlottning och man får en lott om man länkar till henne. Så naturligtvis gör jag det igen. Hon är ju en av de en handfull skara quiltare här på nätet som gett mig allra mest inspiration. Hon är enormt kunnig och visar sina alster med fantastiska bilder som bara säger till en "gör mig". Så kolla: bambisyr-evaj.blogspot.se Ni får se fantastiska alster.
  • comment
  • comment
  • comment