Hoppa direkt till innehåll

Slut på semestern

Ja, så är man då åter tillbaka i "normala" rutiner.
Sitter o går igenom mina foton och funderar på vad jag ska lägga upp här. Sömnad har det inte blivit mycket av, symaskinen har varit på service en stor del av sommaren. Men nu har jag fått tillbaka den. Det enda jag hittills har sytt på den är lukkekanten på den här duken. Egentligen borde jag ha sprättat quiltningen som blev så misslyckad, men det fanns det tyvärr ingen lust till. Ser istället fram emot att sy något nytt och på det viset testa om symaskinen har blivit något bättre.
Virkat och stickat har det blivit lite grann när jag varit uppe i stugan. Ett par "bläckfiskar" till. Inte är det vackra inte, men det fina med dem är att man kan få slut på de där små minislattarna av garn som ligger.
Och så kom jag på att Doris ska ha några ombyten till dockan som hon fick i julklapp. Egentligen alldeles för tidigt för det finns inte en chans att hon kan byta kläder på dockan själv. Men föräldrarna ska väl ha nåt att göra de också! ;) Kläderna är inte överlämnade ännu, så de blivande klädbytarna får en förhandstitt här.
Det vita setet är verkligen supergulligt. Jag hittade mönstret på www.hekleguri.com. Mönstret var på norska men det var inga problem att förstå det. Men smygmaska förkortas "kjm". Undrar vad det är förkortning av? Och i slutet av varje varv skulle man "snu", det gjorde att det var extra roligt att komma fram till slutet av varje varv. Ja ja, man är nog lättroad.
Och så har måsungarna vuxit. Här är de i varierande åldrar. När de var ca en månad gav föräldrarna upp och de flyttade ut till en flytbrygga lite längre bort från stugan. Det var riktigt skönt att slippa deras skränande så fort man gick utanför dörren.
Jag var med och såg ungarna flyga men sedan helt plötsligt kunde jag inte skilja ut dem från övriga måsar. Eller också flyttade de ännu längre bort.
Men jag har lite småplaner på att lägga nåt störande där uppe på skorstenen så måsarna inte häckar där nästa år också. Emellanåt var det riktigt otäckt med de argsinta föräldrarna. De kan väl ha sina barn på nåt obefolkat ställe, det finns det gott om runt sjön.
Ja, det har inte varit bara måsungar vid stugan. Riktiga ungar också. Riktigt supergulliga ungar som gjort allt och inget där uppe vid stugan. Grodan som de fångade in hoppade från Emils hand rakt ner på mitt bröst när jag satt och spelade Ruzzle. Gissa att jag hoppade högt. Och att jag förlorade den omgången i Ruzzle!
Och så en före och en efter bild. Före brygganskaffning och efter brygganskaffning alltså. Riktigt läcket!
(Klicka på bilderna, så ska de bli lite större.)
Och så till sist; Om det är någon förälder, av fågelart eller människoart, som inte tycker om att jag lagt upp bilder på deras barn här så får ni säga till så tar jag bort bilderna.