Hoppa direkt till innehåll

För kallt för stugan

Min plan för denna helg var att åka upp till stugan och kolla "rått- och sönderfrysningsläget", men det var -20 i morse här i Västerås, då var det säkert -25 där uppe och då tar det hela dan att elda upp värme och sen är det nio grader inne på morgonen. Så jag stannar hemma.
Synd, för jag hade tänkt fotografera mina första försök till lappsömnad och quiltning. Min plan var att försöka få in foton i någorlunda kronologisk ordning här, men den planen får jag släppa.
Dessutom har jag varit fruktansvärt dålig på att fotografera mina alster. Det är först nu jag kommit på att det måste göras. Men så glömmer jag ju också. Inte fotograferade jag de julklappar jag sydde. Dåligt. Måste bättra mig där.
Så jag tar ett foto på veckans sömnad av Crazy Trip. Det var verkligen skitkul att sy men jag blev inte nöjd med resultatet. Trodde att jag skulle kunna göra mig av med en massa fultyger och blandade helt oplanerat. Så trots att det var så kul att sy tvingade jag mig själv att sluta efter åtta block. Gissar att jag lägger in dem på nån baksida för att bli av med dem.Att kasta finns inte i minvärld.
En annan sak jag påbörjade men inte blev som jag ville var mitt första försök i 3D. Lite trixigare än Crazy Trip men jättekul. Här krävs det nog lite mer planering av färgval. I vänsterkant syns mitt allra första block och där framgår ju inte 3D alls bra, för liten skillnad mellan mörkt och ljust.
Det allra allra vackraste och mest fantastiska 3D-arbete jag sett finns på den här bloggen: gudrunslappar.blogspot.se Jag lägger in adressen här så kan jag gå tillbaka och titta och beundra emellanåt.
Den 4:e oktober 2012 visar hon en bild på en helt otrolig quilt. Nånting liknande skulle jag vilja försöka mig på. Jag har letet lite efter mönster men 3D verkar inte vara inne just nu. Men det ligger på min Attgöralista.