Hoppa direkt till innehåll

Varför blir man lapptäcksfantast och quiltare?

Bra fråga. Men jag tror inte jag vet svaret. Visserligen har jag både stickat, broderat och sytt en hel del genom åren. Men lapptäcken.....Varifrån kom det?
Jag köpte en Husqvarna 2000 år 1976 och under barnens uppväxt sydde jag en hel del. Det sista stora jag sydde på den var dotterns vita studentklänning plus festklänning till kvällen. Det måste ha varit 1998. Åh, vad jag slet med den sömnaden. Fula stygn så jag höll på att bli tokig och undertråd som trasslade sig.
Undrar hur många gånger den var på service, hade kunnat köpa ny symaskin för de pengarna bra mycket tidigare. Men jag kämpade vidare med min 2000.
Den 13:e mars 2010 tröttnade jag när jag skulle sy en enkel raksöm på ett påslakan som gått upp, datum vet jag säkert för att mitt barnbarn fyller år då.
Så innan jag åkte och gratulerade henne tog jag vägen förbi Husavarnabutiken här i stan. Att det skulle bli en ny Husqvarna var jag ganska säker på. Men damen i butiken "förhörde" mig och kom fram till att jag ska ha en liten enkel maskin så jag traskade därifrån med en Bernina activa 210.
Väl hemma sydde jag den där sömmen på påslakanet. Och jag blev förälskad i min nya symaskin. Ville inte göra annat än sy på den. Så jämna fina stygn. Så jämn matning. Så tyst. Lyckan var fullständig! :) Nu, nästan tre år senare vet jag att jag skulle ha blivit förälskad i vilken symaskin som helst bara den haft dessa fina stygn.