Hoppa direkt till innehåll

Höstmörker

Första arbetsdagen med vintertid. Fy så tråkigt, mörkt så tidigt på kvällen. Klockan är inte ens sju än men det har varit becksvart bra länge redan. Nu gäller det att plocka fram den goa känslan av den underbara höst vi haft hittils.
Jag hade lösa planer på att ta mig till Syfestivalen denna helg, men det blev det inget av med. Jag fick nöja mig med scrapbooking- o symässa här i stan. Tyvärr var det bara 10% sy så det blev inget handlat.
Däremot fick jag massor med sytid i lördags. Men nu har jag börjat med hemligheter inför jul så det blir den ingen bild på.
Men jag kan väl visa mina halvvantar som blev färdiga härom kvällen. Stickade slut på ett nästintill fullt restgarnsnystan. Det fina med dem upptäckte jag var att man kan köra bil med dem. Det kan jag inte med "helvantar", då är jag rädd att jag ska halka när jag ska svänga.
Och så testade jag Försvinnande Niorutan för första gången i mitt liv. Den var ju verkligen rolig. Här kan man testa och öva sig i färgsammansättningar. Vilket jag onekligen behöver. Bland planerna i huvudet ligger nu en löpare med betydligt mindre niorutor. Kan man ha så smått som 2" på rutorna när man börjar? Eller försvinner allt i sömsmåner då? Måste väcka hjärnverksamheten och räkna på det där. Hursomhelt, jättekul grej som ska användas betydligt flera gånger. Länkar till Maja för det var scraps jag gjorde av med: www.majasparadis.blogspot.se
Inför väskkursen förra helgen hade vi fått i uppgift att förbereda ett quiltat tygstycke. Långt ifrån allt gick åt till väskan och jag funderade på vad jag skulle göra med det.
Av det mindre biten som är upptill på fotot gjorde jag denna nesse. Den blev lååång och smal. Typiskt pennetui tror jag. Det var väldans knöligt att sy dit kortsidorna. Skulle nog bara sytt av hörnen istället. Men man lär så länge man lever. ;)
Länk till Bambi också! bambisyr-evaj.blogspot.se
  • comment
  • comment
    Eva-Bambi.Johansson Ja niorutan den är verkligen använd... 2013-10-28