Hoppa direkt till innehåll

Tiden går fort

Länge sen jag bloggade men massor har hänt.
I lördags var jag t ex på kurs i Mossby. Jättetrevligt. Det var faktiskt min julklapp från dotter med man från förra julen. Det tog väldigt lång tid innan jag utnyttjade den. Kursen handlade om De små detaljerna och vi fick en hel del bra och användbara tips. Bl a lärde jag mig att jag behöver en kantstickningsfot. Den ska införskaffas omgående. Tyvärr tog jag inga foton på oss kursande damer.
Dagen avslutades sedan för min del med lyxig trerätters hemma hos gåvogivarna. Tusen tack för den julklappen.
Och för några veckor sedan stod jag för första gången i mitt liv och sålde mina alster på en marknad i Fjärdhundra utanför Enköping. Det var min kusin som drog med mig. Bl a sålde jag två stora täcken och nu har jag alltså skapat plats i garderoberna och kan sy flera stora täcken. :) Några necessärer sålde jag också, men någon jättekommers blev det inte. Inga foton härifrån heller.
Men jag har massor med foton på picknickfilten jag sytt till dottern av deras gamla gardiner. Det var tyger av mycket varierande kvalitet. Det helröda är jättetunt och sladdrigt. Det orange/gulrandiga krympte när man strök det, så där blev jag tyvärr tvungen att sprätta en del och kassera. Klicka på bilderna så blir de större.
När all a block var sydda hade jag toppen låg utlagd på vardagsrumsgolvet i över en vecka för att känna efter hur den skulle komponeras. Jag flyttade block fram och tillbaka morgon, middag och kväll. Till slut bestämde jag att det var dags att sluta vela och sydde ihop det hela. Nu ser man ju flera block som borde flyttas. Men nu är det som det är.
Jennys tyger räckte inte riktigt till baksidan så där har jag pusslat lite grann med testblock och påslakantyg.
Sedan "fuskade" jag med lukkekanten. Att sy nästan elva meter för hand med svart tråd på svart tyg var inte speciellt lockande så kantningen är maskinsydd på båda sidor. Och jag lyckades faktiskt över förväntan. Det blev mycket snyggare än jag trodde mig klara av.
Så lagom till hösten är nu deras picknickfilt klar. Men det kommer ju fler somrar. Om jag minns rätt så är den 2,55 m x 2,65 m.
Och naturligtvis en länkning till Bambi när jag äntligen fått tummen ur och visat lite grann.
bambisyr-evaj.blogspot.se