Hoppa direkt till innehåll

Sömnad till barnbarnen

Först kom Emil och frågade om jag kunde sy en Harry Potter-halsduk. Med, mycket viktigt, ett Gryffindormärke på. Jag gjorde en utskrift från nätet, la pappret på ett kraftigt ljust jeanstyg och så sydde jag som en liten igel. Fram o tillbaka, upp o ner, kors o tvärs. Problemet var bara att pappret som visade hur bilden skulle se ut, det fnasade sönder och tittade upp mellan alla dessa stygn. Så jag letade lite till på nätet och hittade till slut ett ställe där man kunde köpa färdiga fina märken. Hollywood Studios i Orlando, leveranstid tre dagar. Fantastiskt.
Sedan hjälpte Emil mig att leta rätt på rätta tygfärgerna på Ohlssons tyger. Och det blev denna halsduk. Det är tom vadd i den för att den skulle bli riktigt mysig och den är över två meter lång. Den fick mer än godkänt när jag överlämnade den.
Sen var det Leias tur. Hon visade mig en bild på en gymnastikpåse hon sett på H&M. Den hade en massa volanger av tyll. Vi åkte återigen till tygaffären och köpte denna gång ett spetstyg till volanger och ett neutralt tyg till själva påsen. Enligt Leia blev den mycket mycket finare än den som H&M hade.
Därefter ville lilla Doris ha en mantel. Tydligen något från en tecknad film. Kanske Frozen. Jag har mycket dålig koll. Jag fick "order" av Doris att den skulle vara lila och så skulle det vara nåt glitter också. Tyckte själv att jag hittade det perfekta tyget. Sydde bara fast ett band i överkant med kardborreband så hon slipper knyta. Och så rundade jag av hörnen nertill. Av det bortklippta blev det en mantel även till dockan.