Hoppa direkt till innehåll

Scrap Happy Day

Nu är jag klar med min scrapquilt.
Till den här lyckades jag verkligen göra slut på riktiga småsmulor. Jag har tagit reda på varenda liten tygbit jag hade, har blandat färger hej vilt. Har försökt hålla ihop det hela med grått emellan och en orange tittkant på varje ruta.Men jag fick ett litet problem med det gråa mellan rutorna, hade köpt för lite. Men jag lyckades hitta ett tyg som stämde väldigt bra i färg så nu vet jag inte längre var den lilla malören hamnade.Visserligen var det nya tyget lite stretchigt, men det handlar bara om 30-40 cm så det är inget som märks.
Enklast möjliga quiltning i rutorna, det har två förklaringar. Rutorna innehåller ju miljontals sömmar och det blev lite svårt att föra fram tyget i jämn hastighet, det blev små ryck ganska ofta, där sömmarna var för tjocka. Dessutom blev jag ju tvungen att vika undan tittkanten hela tiden. Den fick ju inte hamna under quiltningen. Men med lite envishet och tålamod gick det också.
Idén till den här quilten har jag fått här på nätet. Men från vem?!?!!! (Bra minne, men kort!) Tusen tack till dig som nån gång i vintras/våras visade din variant av Made Cloth.
Summa summarum är jag väldigt nöjd med den här quilten. Här en länk till Gun och hennes Scrap Happy Day rutigt.wordpress.com. Ska gå dit och kolla nu. Se om jag hittar flera idéer på vad man ska göra med alla scraps. För tänk, trots att jag inte sytt speciellt mycket sedan denna quilt blev färdig så ligger lite nya scraps där och väntar!